ایجاد آگاهی از برند (Brand Awareness)
فعال سازی برند به یک کمپین، رویداد یا تعاملی اشاره دارد که از طریق آن برند شما آگاهی (Brand Awareness)و ارتباطات پایدار با مخاطبان هدف شما ایجاد می کند. اکثر فعالسازیهای برند تعاملی هستند و به مخاطبان اجازه میدهند مستقیماً با یک برند و محصولات آن درگیر شوند.
آگاهی از برند چیست؟


اگر بخواهیم این موضوع را با یک مثال ساده بیان کنیم تا درک بهتری از “آگاهی از برند” داشته باشید به این فکر کنید که وقتی به یک رستوران میروید بعد از سفارش غذا برای سفارش نوشیدنی آیا به فروشنده میگویید : “یک نوشابهی گازدار میخواهم یا میگویید یک پپسی یا کوکا لطفاً؟
این دقیقا سطحِ تِرم “آگاهی برند” را برای این دو برند جهانی و میزان تاثیرگذاری آن را مشخص میکند. این روزها همهی بیزینسها در تلاش هستند تا سطح آگاهی از برندشان را در جایگاه محلی، منطقهای و یا حتی کشوری و جهانی بالا ببرند.
چرا باید آگاهی از برند ایجاد کنیم؟
اگر یک شرکت بتواند آگاهی از برند را در ذهن مصرف کننده ایجاد کند، یکی از گام های اساسی و کلیدی برای ارتقاء و توسعه یک محصول را برداشته است. این موضوع برای شرکت هایی که محصولات و خدمات جدیدی را در بازار عرضه می کنند، از اهمیت بیشتری برخوردار است. با انجام این کار، یک شرکت می تواند پیشنهاد خود را از رقبا متمایز کند و آن را تبدیل به یک پیشنهاد منحصر به فرد کند.
تفاوت شناخت برند با آگاهی از برند چیست؟
شناخت برند (Brand recognition)در حقیقت شناسایی برند توسط مصرف کننده است که به او این امکان را می دهد تا برندهای یک شرکت را بر اساس نام، لوگو و سایر پارامترهای بصری مانند رنگ برند، فونت، بسته بندی و غیره به راحتی شناسایی کند. به عنوان مثال، شما وارد یک خیابان اصلی و بزرگ می شوید و متوجه می شوید که یک شعبه از بانک در کنار خیابان با لوگو و رنگ بنفش وجود دارد و شما می توانید به راحتی تشخیص دهید که این یک شعبه از بانک اقتصاد نوین است. این موضوع شناخت یک برند است و با آگاهی از برند متفاوت است.
چه بیزینسهای ایرانی آگاهی از برند ایجاد کردهاند؟
این روزها با افزایش دانش مدیران مارکتینگ شرکتها برای داشتن استراتژیهای بلند مدت برندینگ، و حرکت بازارها به سمت شیوههای جدید جذب و ایجاد مشتری و حضور پررنگ شرکتها در بستر آنلاین و شبکههای اجتماعی کسب و کارهای زیادی در ایران موفق به ایجاد آگاهی از برند یا همان “Brand Awareness” در سطح کشور یا حتی خاورمیانه شدهاند. این حقیقت تلخ وجود دارد که برندهای ایرانی به واسطه وجود تحریمها نتوانستهاند مستقیماً به بازارهای جهانی دست پیدا کنند و به عنوان برندهای جهانی شناخته شوند، اما خیلی از این برندها قطعاً پتانسیل درنوردیدن بازارهای جهانی و رقابت با برندهای مطرح در سطح دنیا را دارند.
برخی از برندهایی که توانستهاند آگاهی از برند را در سطح کشور ایجاد کنند:
- گروه غذایی سولیکو با برند کاله
- شرکت آسان پرداخت با برند آپ
- گروه ایده گزین ارتباطات روماک با برند اسنپ
- شرکت نوآوران فن آوازه با برند دیجی کالا
- شرکت آگه پردازان هوشمند با برند دیوار
- شرکت پاکدیس با برند ساندیس
- شرکت دینافود با برند چیتوز
- و خیلی از برندهای دیگر ایرانی